ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ | ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ | ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΕ ΠΑΠΥΡΟ | 10.03.23 |

📍Τιμητικός πάπυρος στην Κωνσταντινούπολη | ενθύμιο της επίσκεψής μου στο Ζωγράφειο Λύκειο.

Αυτός ο πάπυρος με τη στάμπα του Ζωγράφειου Λυκείου που περιλαμβάνει ιστορία ετών συν το γεγονός ότι τα βιβλία μου θα βρίσκονται στην βιβλιοθήκη του σχολείου, αποτελούν για μένα άλλη μία σημαντική μέρα στη Συγγραφική μου πορεία από τότε που ξεκίνησα.

📍Η ιστορία του Ζωγραφείου σχολείου ανάγεται στον 19ο αιώνα, όταν υπήρξαν ανάγκες για εκπαιδευτική στέγαση. Η σχολή που λειτουργούσε στο Σταυροδρόμι της Παναγίας είχε πάνω από 800 μαθητές και έτσι αποφασίστηκε να γίνει ένας έρανος για να χτιστεί ένα καινούργιο και σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Έτσι πολλοί ήταν εκείνοι που πρόσφεραν για το έργο αυτό, με κορυφαίο τον διαμένοντα στο Παρίσι Χρηστάκη Ζωγράφο, ο οποίος είχε δώσει πάνω από 10.000 χρυσές λίρες της εποχής. 

📍Ευχαριστώ τον Διευθυντή κ. Δεμιρτζόγλου Ιωάννη για τη φιλοξενία, την ξενάγηση στο χώρο, τον σημαντικό για μένα Πάπυρο και φυσικά την καρφίτσα που μου χάρισε με τη Σφίγγα, που σημαίνει το φως της μάθησης!

Τον ευχαριστώ επίσης για την συνομιλία και τιε φωτογραφίες στο γραφείο του.

📍Ευχαριστώ τον Συντονιστή των Ελληνικών Σχολείων της Πόλης κ.Γιγουρτσή Ιωάννη για το κάλεσμα να κάνουμε ομιλίες με θέμα το Σχολικό εκφοβισμό. Είναι τιμή μου, που ειναι φίλος μου, ένας άνθρωπος που προσπαθεί να διατηρήσει την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

📍Ευχαριστώ τους Καθηγητές του Σχολείου για την γνωριμία και τον χρόνο που μοιραστήκαμε.

📍Ευχαριστώ τη Μελίνα και τη Ζωή, τη γραμματειακή υποστήριξη του σχολείου. Από το πρώτο λεπτό της γνωριμίας μας με βοήθησαν σε ό,τι κι αν χρειάστηκα.

📍Τέλος ευχαριστώ όλους τους μαθητές του σχολείου για την προσοχή τους, τις ερωτήσεις τους και το γενικότερο ενδιαφέρον που έδειξαν για το σοβαρό αυτό θέμα.
Σας ευχαριστώ για το ζεστό χειροκρότημα.

📍Όλο αυτό που έζησα θα το θυμάμαι μια ζωή. Σας ευχαριστώ γι’ αυτό!
Εις το επανιδείν!

Χρήστος Τούβε
Συγγραφέας | Life Coach
www.xristostouve.gr

Χρήστος Τούβε